به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا واعظ مهدوی امروز چهارشنبه در گردهمایی معاونین اداری مالی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور دردانشگاه کردستان، گفت: یکی از مهمترین وظایف دانشگاه ها تربیت و آموزش نیروی انسانی است که این مهم برای کشور موجب ایجاد ارزش افزوده و تولید ودر نهایت توسعه خواهد شد.
وی اظهارداشت: تلاش در راستای مهارت فزایی دردانشگاه ها از جمله موارد ضروری است که باید به آن پرداخته شود چراکه افزایش سطح دانش عمومی و ارتقای مهارت نیروی انسانی برمبنای نیاز کشور توسعه و پیشرفت را به دنبال دارد.
وی برتربیت نیروی انسانی کارآمد در دانشگاه ها تاکید کرد و افزود: دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی باید توان کار در واحدهای تولیدی و صنعتی را داشته باشند و این مهم مستلزم آموزش مهارت های لازم به این قشر در زمان تحصیل است.
معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: دوره های کارآفرینی و کارورزی و ارتقای مهارت به همت مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان مستقر در دانشگاه ها در دستور کار قرار داده شده است.
واعظ مهدوی تعداد کل دانشجویان کشور در سال ۹۴ را چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ذکر کرد و افزود: براساس مطالعات انجام شده یک میلیون نفر از جمعیت ۱۹ تا ۲۷ سال ما در دانشگاه ها نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.
وی به میزان ظرفیت خالی دانشگاه های کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد ظرفیت دانشگاه ها علمی و کاربردی، ۴۰ درصد ظرفیت دانشگاه های پیام نور و ۵۰ درصد ظرفیت دانشگاه آزاد خالی است.
وی اضافه کرد: دانشگاه های دولتی نباید در زمینه جذب دانشجو با مراکز خصوصی رقابت کنند چرا که این کار موجب کاهش کیفیت آموزشی و تربیتی خواهد شد.
معاون توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به اعتبارات و بودجه وزارت علوم اشاره کرد و گفت: کل بودجه امسال ما ۲۹۳ هزار میلیارد تومان است که ۲۴۴ هزار میلیارد تومان آن قابل تحقق است و تاکنون ۴۳ هزار میلیارد تومان یعنی ۱۵ درصد آن محقق شده است.
واعظ مهدوی ادامه داد: از این میزان بودجه وزارت علوم ۱۰ هزار میلیارد تومان مربوط به بخش مالی، ۳۷ هزار میلیارد تومان آن مربوط به بخش عمرانی و ۱۹۷ هزار میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه ای است.
نظر شما